Поминальний обід на 40 днів

Сорок днів після смерті людини в християнській культурі мають особливу важливість. Вважається, що протягом цього часу душа людини проходить митарства, залишаючись при цьому поруч з близькими і рідними. На останній, сороковий день, душа відлітає на суд Бога, де і несе відповідальність за свої думки, дії, вчинки. В цей же день родичі, близькі та друзі покійного організовують поминальний стіл 40 днів, шануючи таким чином його пам’ять і проводжаючи в останню духовний шлях.

Важливо, щоб захід проходив в спокійній обстановці і було добре організовано. Оскільки біль втрати ще не вщухла, ми візьмемо всі турботи на себе і забезпечимо гостям максимальний затишок і теплу доброзичливу атмосферу.

Яким має бути поминальне меню на 40 днів

Незалежно від поминальної дати страви, які готуються з метою вшанувати пам’ять померлого, часто схожі. Але іноді меню дещо відрізняється. Ми пропонуємо замовити поминальний обід на 40 днів комплексно або самостійно вибрати страви на свій розсуд. Зазвичай в цей день готують просту їжу без зайвих делікатесів і вишуканих напоїв. Найпоширенішими варіантами є такі:

  1. Кутя. Традиційна страва, яку готують з рису або пшона. Нерідко в неї доповнюють різні натуральні солодощі: мед, сироп, горіхи, родзинки, курагу та інші. Ця страва символізує вічне життя, народження в вічності. За традицією його повинні спробувати всі присутні люди.
  2. Перші страви. Зазвичай готують борщ, м’ясні бульйони або суп-локшину. Не рекомендується вибирати солянку, окрошку, краще зупинитися на більш простих варіантах. Вважається, що перша страва потрібно з’їсти до того, як воно охолоне.
  3. Другі страви. Найчастіше на друге вибирають картоплю в тушкованому або відварному вигляді, в деяких випадках готують плов або гречану кашу.
  4. М’ясні і рибні страви. Практично завжди поминальна трапеза на 40 днів включає в себе їжу з м’яса і риби, якщо день не доводиться на пост. Але його дотримання – добровільне умова. Зазвичай рибу запікають або смажать, з м’яса готують котлети або гасять.
  5. Млинці, пироги або пиріжки. Класичне для поминок блюдо, яке символізує нескінченність, щастя, вічне життя. Зазвичай їдять з медом або варенням, щоб життя покійного було солодким на небесах.

Завершує меню компот, сік або кисіль. Можливо також вживання більш міцних напоїв: наприклад, коньяку, вина, горілки. Але зловживати ними не слід, адже поминки – це данина поваги покійному, а не спосіб забутися від болю. Рідше замовляють також кава або чай.

Чому звертаються до нас?

У штаті працюють досвідчені співробітники, які нададуть всебічну підтримку кожного клієнта. Ми знаходимося поруч з Байковим кладовищем, тому ви можете відразу після відвідин могили підійти або замовити обід з доставкою додому. Ми пропонуємо різноманітне меню на поминальний обід 40 днів, а також надаємо ряд інших переваг:

  1. Повна організація заходу. Адміністратори вирішать всі питання, пов’язані з організацією поминок: оформлять зал, узгодять меню, кількість людей і т.д.
  2. Доступна ціна. Вартість страв демократична, тому пом’янути близьку людину в колі рідних і друзів можуть клієнти з будь-яким рівнем фінансового достатку.
  3. Можливість доставки. Страви з кафе завжди свіжоприготовані і доставляються вчасно.
  4. Доброзичлива атмосфера. Персонал кафе не проявляє зайвих емоцій, але професіоналізмом і доброзичливістю надає клієнтам максимальну підтримку.

Ми пропонуємо смачні, свіжі і доречні поминальні страви 40 днів. Телефонуйте вже зараз, і ми все організуємо.